Lukas Arts Flanders

Vlaamse kunst beschikbaar voor het onderwijs

Sta je in het onderwijs en wil je hoge resolutie kunstbeelden uit onze Vlaamsemusea gebruiken? Dan kan je terecht bij de beeldbank Lukas op www.lukasweb.be!

Lukasweb: beeldbank Vlaamse kunst

Deze beeldbank is zéér welkom. Want ze toont de mooiste (en belangrijkste) kunstwerken die in onze Vlaamse musea te vinden zijn. En ook nog eens hoge resolutie. Ze zijn dus ideaal om te gebruiken in je presentatie of je cursus. Waar is de tijd dat ik nog moest studeren met korrelige foto’s!

Op Lukasweb is er een zoekfunctie (ik zocht meteen op Rubens, één van mijn favoriete schilders). Maar je kan ook filteren op thema’s en collecties.

Onder thema’s vind je bijvoorbeeld Vlaamse Primitieven, circusaffiches, topstukken of stillevens. Voorbeelden van collecties zijn die van de Abdij  Ten Duinen in Koksijde, Designmuseum Gent of het Felixarchief in Antwerpen. Een schat van een beeldbank dus!

Voor wie is deze beeldbank?

De beeldbank is vooral geschikt voor het onderwijs. Maar het is ook een ideaal platform voor journalisten, thesisstudenten, auteurs… Eigenlijk voor iedereen die een kwaliteitsvolle afdruk of fotobestand wilt van een kunstwerk (vooral schilderijen) uit onze Vlaamse musea.

Wat kost het?

Voor het onderwijs is deze beeldbank…(tromgeroffel)…GRATIS! Voor professionele doeleinden is er een winkelmandje voorzien.

De prijzen worden handig bepaalt. Bij elke afbeelding kan je met een uitklapbaar menu kiezen in welke categorie je gebruik valt (boek, e-book, thesis …). Je maakt je keuze en je krijgt meteen de prijs van je licentie te zien. Die zal altijd minstens enkele tientallen euro’s zijn.

Een les kunstgeschiedenis? Geen excuses meer!

Je hebt vanaf nu geen enkel excuus meer om tijdens je lessen (kunst)geschiedenis geen degelijke hoge resolutie afbeeldingen te gebruiken. Dus waar wacht je nog op!

Heb je zelf tips voor het geschiedenisonderwijs of wil je een geslaagde leservaring delen met je collega’s? Laat het me dan weten via mijn contactformulier en ik verwerk het op deze blog voor het geschiedenisonderwijs!

(foto’s: www.lukasweb.be)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three × two =