Mijn keuzes

Wil je graag weten wat voor geschiedkundige boeken ik lees, of van welke historische series en films ik geniet? Dan moet je zeker mijn lijst hieronder ontdekken. Zelf uitgekozen, speciaal voor jullie!

Ter info: zoals je ziet verwijs ik met een handige link door naar Bol.com. Zo kunnen jullie zelf de boeken, series, films of ander leuk materiaal zelf aanschaffen! Het gaat hierbij om marketinglinks. Bij elke aankoop die jullie doen krijg ik een doorverwijsbeloning van Bol.

Historische series

Een recente aanbeveling die nu echt wel relevant is, is The Crown. Dé serie over voormalig en onlangs overleden Queen Elizabeth II. Op Bol vind je zowel elk seizoen (seizoen 1-2, seizoen 3 en seizoen 4) maar ook het interessante boek achter de serie. The Crown is ook te bekijken via Netflix.


Nog zo een aanrader voor liefhebbers van Britse geschiedenis is Downton Abbey: A New Era, het vervolg op de bekende Downton Abbey reeks.


Voor zij die de eerder de actualiteit in Oost-Europa volgen, is de dvd De Koude Oorlog een aanrader. Hier leer je immers meer over de historische wortels van heel het conflict tussen Rusland en het westen.

Historische films

Ook een recente aanbeveling is de in 2022 uitgebrachte film over Operation Mincemeat, toch wel één van de meest speciale militaire operaties tijdens WO2 (ik schreef er ook al dit artikel over).

Hallo, ik ben Rob en schrijf deze geschiedenisblog. Ik ben een historicus en leraar. Met deze geschiedenisblog wil ik mijn passie voor geschiedenis met jullie delen. Veel leesplezier!

Exit mobile version