Review: A Plague Tale – Innocence

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een recensie schreef, dus daarom nu een playstation 4 spel review van A Plague Tale: Innocence.

A Plague Tale: Innocence – Het verhaal

Over wat gaat dit verhaal van de game A Plague Tale nu? Wel, je speelt als het tienermeisje Amicia die in de streek rond Bordeaux woont. Het probleem: de Honderdjarige Oorlog woedt en vooral: de pest waart door het land.

Een dodelijke cocktail die al vanaf het startscherm van het spel voor de nodige drama zorgt. Het hoofdpersonage wordt al vrij snel geconfronteerd met de dood en met de harde realiteit van het leven, want samen met je kleine broertje moet je ontsnappen aan soldaten en ratten.

A Plague Tale: niet zomaar een vechtspel

Het spel A Plague Tale is niet zomaar een historisch vechtspel. Wel integendeel. Want de hoofdpersonages zijn maar kinderen die niet zomaar met soldaten kunnen vechten. Je zal dus eerder slim dan sterk moeten zijn. Dat doe je bijvoorbeeld met het wapen van Amicia: de slinger.

Vijanden schakel je uit door stenen te werpen, of je leidt ze af door een steen in een andere richting te werpen of ergens een vaas of raam kapot te gooien. Ook om de zieke ratten weg te jagen is het een effectief wapen.

A Plague Tale: historisch correct?

De makers gingen niet voor de volledige historische correctheid. Het gaat immers ook over een ‘tale’, een verhaal. Maar de historische achtergrond van dit verhaal werd toch zo nauwkeurig mogelijk gevolgd om een historische wereld te creëren.

En ik, zelf een geschiedenisliefhebber natuurlijk, vond het wel een geslaagd resultaat. Je waant je echt in het middeleeuwse Frankrijk.

A Plague Tale: review

Als je graag een historische game wilt spelen, dan raad ik je A Plague Tale: Innocent ten zeerste aan. In tegenstelling tot een ander historisch accuraat spel (Kingdom Come: Deliverance) is dit spel zeer speelbaar. Je amuseert je er mee en de leercurve is vlot.

Het vlot spelen zorgt er ook voor dat je helemaal in de historische wereld wordt opgeslorpt. Je bent mee in het verhaal én het spel. Je combineert het gamen en de ervaring van een goed historisch boek te lezen. Ideaal dus voor elke geschiedenisliefhebber.

Al zin gekregen om het spel te spelen? Koop dan hier A Plague Tale: Innocence